Шефът на съдиите: Контролите също са отменени

dsport.bg

Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков заяви, че паузата в първенството засяга и провеждането на контролни срещи. Той даде интервю пред колегите от БНТ и потвърди новината на dsport, че заради скандала с изтичане на информацията за съдийски назначения миналата седмица, ще намали времето между назначаването на съдиите и обявяването им публично от 24 часа на 1 час.

Лъчо Танев: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС, не искам да съм Дон Кихот

"Преди моето назначаване Съдийската комисия беше обвиняване, че назначенията се правят еднолично. Сега създадох две комисии - една по назначенията, на която председател съм аз, а друга комисия назначава съдийските наблюдатели, чиито председател е Мартин Богдев. Периода от момента на получаването на имейла за назначението, всеки съдия трябва да потвърди назначението си и до обявяването е 24 часа. Точно в този период е изтекла информация кой съдия ще свири Царско село - Славия. Нямам представа как се е случило това. Не допускам, че този теч да идва от Съдийската комисия или ръководството на БФС и най-вече от съдиите. Аз лично съм ги предупредил за тази конфиденциалност и съм ги помолил за ограничаване контактите с клубовете. Моята идея е да скъся времето за изтичане на информвацията. Преди беше 24 часа, сега я правя 1 час", каза Стоичков.

"Това спиране е малка глъдка въздух са съдиите и за отборите. Надявам се да окаже положителен ефект. Безспорно съдиите не е добър сигнал към тях, защото те трябва да бъдат натоварени с мачове, за да са в кондиция. Убеден съм, че няма да спрат да се готвят, а ще засилят своята индивидуална подготовка. На този етап няма да могат да ръководят футболни срещи. Контролните срещи също са отменени. Да стискаме палци този коварен грип да премине възможно най-бързо", допълни Стоичков.

Мариян Огнянов: Братя роми, спрете със събиранията!
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ