Шефът на спорта във Варна за спортните събития през годината

Добри Атанасов Добри Атанасов

Кристиан Димитров, който е директор на дирекция спорт при община Варна, говори в интервю за Дарик радио и dsport за спортните събития през годината, които ще бъдат пренасрочени и отложени за 2021, както и за такива, които ще са нови за сезона, продиктувани от  извънредното положение заради COVID-19.

"В момента правим проучване чрез федерациите и клубовете за това кои събития, които бяха заложени в спортната програма, ще се проведат, кои са пренасочени и кои отменени. Имаме идеи и за нови мероприятия, които можем да направим. Такава е футболната ученическа лига от 1 до 4 клас, която планираме за есента. Надяваме се всичко, което бе планувано до май месец, да бъде пренасочено поетапно. За събитията, за които е невъзможно това да се случи, да бъдат прехвърлени за следваща година.", каза Димитров.
Сред събитията, за които е потвърдено, че ще бъдат пренасрочени, са турнирът по художествена гимнастика "Руми и Албена", този за приза "Царица Маргарита" , Регата "Бриз". Изчаква се с решение за маратон Варна. Сред спортните прояви, които са прехвърлени за 2021 година, са Рали България, европейската купа по ветроходство, студентската универсиада, ученическите турнири като ученическа Купа Варна, "Бързи и сръчни". През лятото на тази година ще се акцентира сериозно върху плажните активности.
Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ