Ръководството на Манчестър Юнайтед е предупредило Мейсън Грийнууд да стои далече от отбора, докато клубът не реши какво да прави с него.

21-годишният младеж беше обвинен в опит за изнасилване, контролиращо и принудително поведение и нападение срещу същата жена, които бяха оттеглени.

Но сега клубът иска да проведе собствено вътрешно разследване на обстоятелствата около обвиненията срещу играча. От Манчестър Юнайтед не са поставили времева рамка колко време ще отнеме. Те не искаха да започнат този процес преди това, в случай че попречи на текущото наказателно производство.

Междувременно Грийнууд няма да може да се завърне на тренировъчната база на клуба в „Карингтън“ или да участва в отбора в каквото и да е качество, въпреки че делото срещу него не отива в съда.

Името му остава в списъка на първия отбор на Манчестър Юнайтед на официалния му уебсайт, което е възможна индикация, че той може да възобнови футболната си кариера.

Футболистът наруши мълчанието си относно оттеглянето на обвиненията в изявление: „Изпитвам облекечение, че този въпрос вече приключи и бих искал да благодаря на моето семейство, близки и приятели за тяхната подкрепа. В момента няма да има повече коментари.“

За последно Грийнууд се яви в съда през ноември, където датата на процеса беше определена дата за 23 ноември тази година. Предполагаемите престъпления са свързани с една жена и се твърди, че са извършени между 1 ноември 2018 и 15 октомври 2022 година.

Грийнууд беше обвинен в „многократно участие“ в контролиращо и принудително поведение в продължение на почти четири години – включително отправяне на заплахи и унизителни коментари в социалните медии.

Той също така беше обвинен в опит да изнасили жената на 21 октомври 2021 година и се твърди, че я е нападнал между 12 декември 2021г. и 31 декември 2021 г.

Първоначално футболистът беше задържан в ареста, след като му беше повдигнато обвинение от полицията на 15 октомври.

Но съдията го освободи при условие, че не контактува със свидетели, включително жалбоподателя, и живее на адрес в Боудън.

Нападателят също прекара три нощи в ареста, след като беше арестуван в дома си, където живееше под наем.

Той беше отстранен от Манчестър Юнайтед, но все пак продължи да получава заплатата си от 75 хиляди паунд ана седмица.

Грийнууд загуби всичките си спонсори след повдигнатите обвинения.

За последно Грийнууд игра за „червените дяволи“ на 22 януари миналата година, когато тимът победи Уест Хем с 1:0.

Играчът се присъедини към клуба само на шест години и се издигна в йерархията, за да си осигури редовно място в първия състав.

През 2019 година той стана най-младият футболист, играл за Манчестър Юнайтед в Шампионска лига, когато излезе на терена на 17 години.

Грийнууд има общо 129 мача за „червените дяволи“ и е вкарал 35 гола.

Случаят Грийнууд: Младият футболист подкупил ли е свидетелите и дори семейството на жертвата?

Невинният Грийнууд: Отдъхнах си

Ман Юнайтед обясни как ще постъпи с Грийнууд след решенията на прокуратурата

Обрат: Всички обвинения към Грийнууд бяха свалени

Определиха дата за делото срещу обвинения в изнасилване Мейсън Грийнууд

Грийнууд нарушил домашния си арест, изпратил дрехи на бившата си

Мейсън Грийнууд е освободен под гаранция

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS