Българските боксьори спечелиха 6 медала от Европейското първенство за юноши и девойки в Сараево. Нашите таланти изиграха силни срещи в четвъртък и днес ще преследват нови успехи в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.

В категория до 50 килограма Антонио Дамянов показа характер и се наложи над Роман Спак (Молдова). Той взе успех с 4:1 гласа и за място на финал ще играе с арменеца Арно Дарчинян. След него победа постигна и Янко Илиев (54 кг). Той се справи по категоричен начин с 5:0 с Кристиан Харасник (Словакия) и днес ще срещне Максим Чаплигин (Русия).

Напред продължава и Владимир Давидов (60 кг). Той също взе победа с 5:0 гласа, като се справи с румънеца Флорин Улмеяну. От финала го дели Мартин Сахакян (Армения). Последният успех бе дело на Джан Ахмедов (57 кг). Той надигра убедително Енрико Хорват (Унгария) с 5:0, а следващото му препятствие е Павел Кондрашов (Русия).

Поражения допуснаха Георги Гълъбов (52 кг), Николай Иванов (80 кг) и Васил Кацарски (+80 кг).

Освен четирите медала при юношите, отличия спечелиха още Роберта Хаджийска (46 кг) и Цветомира Владимирова (+80 кг) при девойките. Те ще играят съответно със Сюзана Ишханян (Армения) и Евелина Лесчик (Литва).

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS