Шифрин е номер 1 по пари в ските

dsport.bg

Примата на световните ски Микаела Шифрин е най-добре печелещата в алпийските ски. Само за последните 5 години американката, която е трикратна носителка на големия кристален глобус е изкарала от наградни фондове 2 572 252 млн. швейцарски франка. Най-успешен за нея бе последния сезон - 2018/19. Само през него тя е заработила 886 386 швейцарски франка. Сумите обаче са далеч от тези, които Микаела изкарва от спонсорски договори. Само от големите си контракти, американката е изкарала поне 10 пъти повече отколокото от наградните фондове в ските. 

При мъжете първото място все още се държи от 8-кратния носител на Световната купа Марсел Хиршер. Въпреки, че обяви отказването си от активния спорт през септември австриецът все още начело за 2019 с 565 111 швейцарски франка от наградни фондове. От както започна класацията за изкарани пари от успехи в ските през 2012-а, при мъжете няма кой да мине Хиршер. 

През годините в които спечели осемте си поредни големи кристални глобуса в ските Крал Марсел е изкарал от наградни фондове - 4 138 922 швейцарски франка. Евентуалното му завръщане в ските за олимпиадата в Пекин 2022 може да му донесе още доста милиони от спонсорите му.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още