Шок в Нидерландия - без публика цяла година, федерацията реагира

| Световен футбол

Нидерландската футболна федерация реагира буквално часове, след като здравния министър на страната Уго де Йорге обяви, че масовите събития, включително и футболните мачове няма да се провеждат или ще се провеждат без публика докато не се намери ваксина срещу коронавирус. Политикът предположи, че това може да отнеме повече от година.

„Ще бъде ужасно, ако футболът остане без зрители за толкова дълго време. Това ще лиши милиони фенове от зрелище. Освен това ще бъде и много сериозен финансов удар за футболната индустрия. Преговаряме с правителнствата именно, защото холандските клубове завият от приходите от зрителите, които посещават мачовете. Подобно изявление беше пълна изненада", се казва в изявлението на федерацията.

По-рано първенството бе прекратено преждевременно без да бъде обявен шампион.

Нови трима играчи на Сампдория заразени с covid-19

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още