Шокиращо: Серия А забранява зелените екипи от сезон 2022/23

dsport.bg

Серия А публикува правилата за сезон 2021/22, а в член 2, в който става въпрос за цветовете на екипите, които отборите могат да носят е записана нова точка, в която се уточнява, че от 2022/23 зеленият цвят ще бъде забранен за фланелките на футболистите.

Причините са няколко, едната от тях е свързана с телевизионното излъчване. Уточнено е, че цветовете на екипите са много сходни с цвета на терена, което обърква зрителите, които са пред екраните.

В същото време феновете на стадиона, както и реферите ще се радват на по-голям контраст между фланелките на терена.

Правилото е записано още през този сезон, за да може клубовете да реагират за следващата кампания в договарянето на цветовете на екипите си със спортните марки-производители.

В регламента също така е уточнен, че ако един отбор използва екип с повече от три цвят, единият трябва да е ясно доминиращ върху повърхността на трикото, шортите и чорапите, а останалите тонове трябва да бъдат идентифицирани като вторични.

Обсъждат промени във формата на Серия А

Стадионите в Серия А може да отворят врати на 50% капацитет

Шампионът Интер се изправя срещу Ювентус в 9-ия кръг на Серия А

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още