Швейцария започна разследване срещу Джани Инфантино

dsport.bg

Специализирана прокуратура на Швейцария започна разследване срещу президента на ФИФА Джани Инфантино.

То е свързано със срещите между главата на Международната футболна федерация и главния прокурор на Швейцария Майкъл Лаубер при разследване за корупция във футбола.

Самият Лаубер вече предложи да подаде своята оставка пред парламентарната комисия по правосъдие и се очаква да напусне поста си в края на август.

Срещу главния прокурор на Швейцария се води дело за няколко срещи с Инфантино, една от които през юни 2017 година в хотел в Берн. Лаубер и Инфантино заявиха, че не си спомнят каква е била темата им на разговор тогава. Според разследващите двамата са обсъждали противозаконни намерения.

Преди това Лаубер призна, че се е срещал на два пъти с Инфантино през 2016 година. За въпросните срещи стана ясно след като през 2018 година бяха разгласени поверителни документи.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още