Националният отбор по художествена гимнастика направи последно контролно в тренировъчната зала на Арена преди Световното първенство в Баку (Азербайджан), което започва на 16 септември.  Боряна Калейн и Катрин Тасева ще се борят за две олимпийски квоти и за отборен медал заедно с Невяна Владинова.

Ансамбълът има виза за Токио догодина, но показа великолепна форма и момичетата са напълно готови за важното състезание, амбицирани за медали и игра без грешка.

В инидивидуалното Катрин Тасева се представи  със силни композиции на обръч и топка.

В контролното участва и Рейчъл Стоянов, която също се готви за Световното и както е известно представя Македония за втора година. И тя, както Лъчезара Пекова, беше изведена лично от Нешка Робева. Включиха се и гостите от Гърция, които са на лагер у нас – националния ансамбъл, Елени Келаидити и Йоана Мамопулу. Тя бяха следени зорко от Савина Ганчева, която също помага при тях.

Любопитното е, че  българските участнички на Световното бяха изпратени с цветя от индивидуалния тим девойки и с подаръци от Нешка Робева и клуб Левски, както и с цветя от клуб Левски Триадица.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS