Разпределителят ни Симеон Николов попадна в групата за предстоящото Световно първенство за мъже под 19 години в Аржентина. Звездата ни се контузи нелепо часове преди да пътува с по-големия набор (под 21 г.) за мондиала в Бахрейн, където станахме трети.

"След преглед при д-р Иван Василев и негова препоръка, Симеон може да започне да подава след три дни – каза треньорът Мирослав Живков при заминаването за Сао Пауло. – В последните 10 дни той води подготовка. Единствено има ограничен режим на работа при подаването. Правим всичко възможно Николов да влезе в нормално спортно-техническо състояние. Той е много важна част от нашия тим."

България ще пътува първо до Бразилия, където ще има подготовка и време за адаптация. Със сигурност там ще играем контроли срещу домакина и Иран. На място е възможно да бъде уреден и трети приятелски мач.

„Всички, които участваха в тренировъчния процес са в оптимално състояние – продължи Живков. – Изиграхме контроли срещу Бразилия във Франция, после станахме втори на Балканиадата в Албания. Това ни даде възможност да видим къде се намираме и върху какво трябва да работим. Подготовката ни беше на ниво. Правим всичко възможно да разузнаем съперниците на Световното първенство, моментното им състояние. Целта ни е да стигнем максимално по-високо в класирането. Аз, като треньор, искам всеки състезател, който се качи в по-горната възраст, да е с една класа по-добър. Още е рано да говоря за конкретните мачове на Световното."

България започва Мондиала с мач срещу Словения в Група В на 2 август. На следващия ден се изправяме срещу Франция. След едно денонощие почивка излизаме за дуел срещу Япония. Четвъртият ни мач е на 6 август срещу Индия.

Съставът на България за световното първенство в Аржентина:

Рангел Витеков, Константин Чипев, Костадин Козелов, Любомир Златков, Стилиан Делибосов, Кристиян Титрийски, Александър Николовщ, Виктор Жеков, Симеон Николов, Александър Къндев, Николай Иванов, Кристиян Андреев

България отстъпи на домакина Италия в квалификация за Евроволей 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS