Славчев: Не искам да коментирам за Левски, скоро всичко ще е ясно

Лора Николаева Лора Николаева

Симеон Славчев и Божидар Чорбаджийски взеха участие в детски благотворителен турнир. Събраните средства от него ще отидат за дома в Нови Хан.

Полузащитникът говори пред медиите за своето бъдеще. Славчев сподели, че има предложения от много клубове, но за сега нищо не е официално. Той не пожела да коментира дали ще стане играч на Левски, каквито слухове се появиха в медийното пространство през последните седмици:

„Факт е, че се разделихме с Карабах по взаимно съгласие, но футболът е така. Прецених, че в момента трябва да играя. Там ситуацията е сложна. Има ограничение в чужденците. Трябва да играе един до 21 години 90 минути всеки мач в първенството. Тъй като сега приключи Лига Европа и остана само първенството. Шансовете ми за игра драстично намаляха. Гледам напред. Скоро ще взема някакво решение“.

„За момента точно тази тема къде ще играя не желая да коментирам. Вчера разтрогнах. Ще мисля тепърва къде и как да продължа кариерата си“.

„Имам предложения, но за сега твърде много са спекулациите. За в бъдеще нищо не се знае. Не съм мислил конкретно върху нещата. Не съм спал цяла вечер, пътувах. За момента изчаквам. Скоро ще има развитие. Приемам като вариант да се върна в България. Във футбола нищо не се знае. Близките ми хора знаят какво следва“.

„С оглед на ситуацията, създал съм добро име  в Полша и Кипър. Там също имам предложения, но нищо конкретно към момента. Бих желал възможно най-скоро да разбера къде продължавам, за да ми е чиста главата“.

„По-добре да ни отписват от Евро 2020. Точно тогава сме имали успехи. Приемлив жребий са нас. Всичко зависи от нас. Няма да има почивка за мен. Ще работя, за да съм готов за мачовете с националния“.

„Напоследък българите отиваме в чужбина и не ни се получават нещата. Не е липсва на качества, по-скоро манталитет. Надявам се българите, които сега са в чужбина, да жънат успех. Мога да отлича Десподов, Георги Миланов, които могат да докажат, че не сме трета ръка“.

„Ивелин Попов си каза мнението, назова причините. Познавам го, не желая да коментирам решенията му. Колкото и да е плют, многото мачове за националния отбор, значат много, трябва да бъде уважаван. Той и още 2-3 фигури обират всички негативи. Въпросите за Попов не трябва да са към мен“.

„Не сме направили така, че публиката да се върне срещу Унгария. Не сме направили достатъчно да ги върнем, но ако сега не дойдат на стадиона, кога? Не сме имали скоро такъв голям шанс да се класираме. Ще бъде много трудно. Футболът се развива, все по-трудно ще ни става. Трябва ни подкрепа от феновете“.

„В националния отбор винаги съм се чувствал добре, не съм се замесвал в скандали. Не съм виждал, не мога и да коментирам тези неща. Ивелин Попов е отдавна в националния. Лечков също“.

„Предложение официално нямам, имало е разговори с определени клубове, но не е коректно да ги споменавам. Не искам да коментирам за Левски, скоро ще се разбере“, завърши своето изказване Славчев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още