Симеон Щерев: За всеки треньор е мечта да бъде начело на отбор като руския

Инес Павлова Инес Павлова

Няколко часа след като Симеон Щерев бе назначен на поста главен треньор на руския национален отбор по борба за жени, той даде специално интервю пред dsport и Дарик радио. Големият роден борец сподели, че за него е една изпълнена мечта да бъде начело на руската женска борба.

„Намирам се в Сочи, където ще бъде поредният лагер с националния отбор на Русия. И за мен беше малко неочаквано, но просто ръководството на руската федерация е решило така. Смята, че няма много време до Олимпиадата, за да прави радикални промени и беше приятна изненада за мен, защото това е мечта за всеки един треньор да бъде начело на такъв голям отбор като руския“, споделя Щерев.

„Наистина това е една изпълнена мечта за мен. Знаете люлката на борбата е Русия. Те имат много качествени борци. Винаги целите са, и моите са такива, колкото се може повече медали от Олимпиадата. В едно такова първенство е много непредвидимо да кажеш колко, но колкото се може повече медали да има и задължително да има златен. Договорът ми е до Олимпиадата“, допълни той.

Симеон Щерев разкри, че продължава да работи с българката Елис Манолова, която обаче се състезава под азербайджански флаг.

„Елис Манолова винаги е била с нас, мога да кажа, че много ни помага. Тя е една от елитните състезателки в света и много ни помага. Взаимно си помагаме. Тя на руския национален отбор, ние на нея. Има наистина много спаринги“.

Новият главен треньор на руския национален отбор по борба за жени разказа каква е програмата на тима в следващите дни:

„До втори септември сме в Сочи, след това ще бъдем в Москва до 25 септември. Тогава има шампионат на Русия, където искаме да видим кой на какво ниво е, защото пет месеца без тренировки е много време. Да, всеки е тренирал по някакъв начин (по време на карантината), но аз и сега на този сбор ще видя какво е състоянието на отбора“.

„Никога не съм мислил да напускам България, просто така се стекоха обстоятелствата. Аз пак казвам за мен е чест да бъда част от руската федерация по борба, да бъда главен треньор на Русия, защото наистина борбата в Русия е религия, една от най-силно развитите страни в този спорт. За мен е голяма чест доверието, което ми предоставиха“, завърши Симеон Щерев.

Цялото интервю можете да чуете чрез прикаченото аудио!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още