Мирослав Михайлович, синът на покойния Синиша, скоро ще поеме ролята на треньор в академията на Болоня, продължавайки красивата история между семейството и клуба.

"Рособлу" направиха много добър сезон под ръководството на Тиаго Мота, който класира тима в Шампионската лига за първи път от шест десетилетия.

Въпреки че Мота заслужава много похвала за работата си в Болоня през последните две години, мнозина също подчертаха как основите за този успех са положени от Михайлович, който трагично почина на 53 години през декември 2022 г. от левкемия. Той все още е обичана фигура в Емилия-Романя.

Мирослав Михайлович, син на покойния треньор, вече е получил своя лиценз C на УЕФА и скоро ще поеме роля в отборите под 15 или под 16 години в школата на Болоня, работейки като помощник треньор.

„Научих от него какво означава да си мъж и какви човешки ценности никога не трябва да се предават. Искам да стигна до Серия А, дължа го на баща си и го дължа на себе си, защото това е моята голяма страст, треньорството се превръща в причина за живот", сподели Миролсав Михайлович. 
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS