Сираков: Готов съм да взема акциите на Левски, призовавам Божков и Попов да направят последната крачка

| БГ футбол, Левски

Една от легендите на Левски Наско Сираков заяви в интервю за БТВ, че е готов да вземе акциите на Левски. Той отправи призив и към досегашните собственици на клуба Васил Божков и Георги Попов да направят последната крачка като дадат акциите.

„Готов съм да получа акциите на Левски. Това мое решение дойде след това което се случи в сряда. Това е може би най-ужасното нещо, което се е случвало с Левски. Това е подигравка с името на Апостола, подигравка с тези, създали Левски, подигравка с Георги Аспарухов, с мен, с Гонзо със всички. Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие, те са инструмент".

„Ясно съм заявил на г-н Божков и г-н Попов, че аз нямам работа да разговарям с Премиера. Той няма право да ги вземе в ролята си на министър-председател. Той влиза в конфликт на интереси ако вземе тези акции. Аз бях убеден, че той няма да ги вземе.

„Готов съм да получа акциите на Левски. Губи се време. Часовникът тиктака назад за Левски. Левски не е създаден, за да се спасява. Той е създаден да успява. Нищо не можем да направим за спасението на Левски без акциите“.

„Нямам какво да кажа на министър-председателя. На Васил и на Жоро ще им кажа – те направиха много за тази една година. Намалиха дълговете от над 32 милиона на 16 милиона. Това е фантастичен резултат. Бих ги призовал да направят последната крачка, за да останат винаги в сърцата на стотициите хиляди привърженици. Да дадат акциите. Дали ще са при мен, дали ще са при ветераните … Да, аз съм готов да ги взема тези акции като физическо лице. Левски няма да го спасяваме, ще успеем с Левски“, каза най-успешният голмайстор в историята на "сините".

„Трябва ясно да си дадем сметка защо сме стигнали до тук – лошо управление. Не може да харчиш повече отколкото имаш. Тогава се трупат дълговете. Не може да не се плаща към държавата, към НАП. За да стигнем до това положение, явно някъде сме сбъркали. Всички левскари сме виновни за това – едните с действията си, други с бездействията си и аз съм готов да понеса своята отговорност в това отношение. Левски в момента е на свободно падане".

 „Левски няма само пасиви и дългове. Левски има активи, има футболисти, които струват пари, има телевизионни права, има приходи от билети. Само за 2020 година до момента в най-тежкия момент на света след 2 месеца пандемия са събрани над 840 хиляди лева от билети и карти. Ние няма да ходим да молим премиера на България за кредити. Той да не е банкова институция. Срам ме е да си го помисля това. Премиерът на България може да помогне на Левски единствено и само с логистика. Аз да отида при него и да му кажа „Г-н Премиер, дай ми пари да си платим дълговете. Трябва да си прехапя езика, това е срамно", заяви Сираков.

"Ние ще се оправим със сигурност. С това, което направиха феновете – шапка до земята. Това е без аналог. Ние ще се оправим, пак ще успеем. Големият проблем е след 3 години да не дойдем пак в тази ситуация. Да си извадим поука от грешките, да имаме ясна стратегия, ясна визия как ще изглежда Левски след един месец, след 1 година, след 3 години. Прозрачност. Парите ще дойдат в Левски. С тази маса фенове, която направи чудеса, сами ще дойдат всички да рекламират в Левски“.

„Най-важното е да започнеш да харчиш толкова, колкото ти позволява джобът. Не може да имаш 10 милиона, а да харчиш 20. Така се трупат дългове. В Левски се похарчиха десетки милиони левове. Това, което се случи с ЦСКА няма как да стане с Левски. Единствено може да се случи, ако акциите не дойдат. Това не съществува като вариант. Левски не е създаден да се бори за оцеляване, а да успява.“

„Дано аз да съм преносителят на акциите. Те по същия начин ще бъдат и в Бобата Жечев, толкова ще бъдат и на Стефан Аладжов, на Кирил Ивков, на Гонзо, на всички, които са дали живота и здравето си за Левски. Толкова ще бъдат на всички привърженици. И ще направя така, че всеки един привърженик на Левски, в която и точка на земното кълбо да се намира, да се чувства собственик на този отбор“, 

„В момента Левски си има треньор, ръководство. Мъри е отчаян. Ще искам съвети от него за някои неща. Ние сме доказали, че работим отлично като екип. Левски е спечелил толкова много купи и шампионски титли. Където е текло, пак ще тече".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още