Сираков обяви с точност задълженията на Левски

dsport.bg

Новият собственик Наско Сираков обяви с точност задълженията на Левски. Те са в размер на почти 24 милиона лева. Сираков също така разкри за успешни преговори за разрочване на задълженията. Бившият нападател заяви, че бюджетът на "синия" клуб ще бъде намален наполовина.

„Днес съм изключително развълнуван. Тук става въпрос за съдбата на Левски. Искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Да продължава клуба да диша се дължи на тях. Поисках акциите, защото приемам Левски като кауза. Това е най-тежкият момент в историята на клуба. Заеми и главници - 11 млн. 70 хил. лева. „Главболгарстрой“ -  3,820 млн., НАП по споразумение 4,4 млн. Текущи към НАП 714 хил. лева. Заплати до 2 май - 1,8 млн лева. Към клубове по трансфери - 606 хил. лева. Комисионни по трансфери 130 хил. Пари по договори на футболисти - 270 хил. За екипировка - 135 хил. лева. Текущи разходи 50 хил. лева.  Общо 23 940 00 лева", започна Сираков.

„Главболгарстрой“ прекратява дело срещу Левски. Подписахме 5-годишно споразумение, без да текат лихви. Тези пари ще бъдат потърсени след 5 години. Това са около 7 млн. Толкова са и задълженията към „Националната лотария“ и „Нове холдинг“, но те са с падеж 2023 година. Не е толкова страшна ситуацията. Най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината на футболисти, администрация, треньори. С всеки един ще започна разговори. Този златен дъжд и финансов оазис на Герена вече е приключил. Апелирам всеки, който е на работа да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари всичко е било плащано на секундата. Трябва обаче да стиснем зъби и да стегнем коланите. Внимателно ще огледаме всяка една длъжност. Има какво и как да се подобри в тази насока“..

Сираков разкри любопитни факти около отношенията си с Гриша Ганчев:

„Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително тежък момент, през 2013-та той ми помогна със заем, който бе нотариално заверен с лихви. Миналата година съм изчистил всичко двойно. Благодаря му. Докато съм жив ще съм приятел с него. Аз мога да пия кафе и да обядвам, с когото си искам. В името на Левски ще пия кафе с Папата и Ел Чапо, ако трябва", призна "синият" мажоритарен собственик.

„Никога не съм се виждал и познавал с Делян Пеевски, но в името на Левски съм готов да пия кафе с всеки. Всички рекламни позиции в момента са ни свободни. Единствено името на "Герена" не е“.

„Няма да молим премиера да ни плаща дълговете. Както сме ги натрупали, така ще си ги платим. От него ще търсим помощ за стадиона", заяви Сираков.

„Феновете последните четири месеца са хората, които финансират клуба. Имаме огромен потенциал в тази насока. Нашите фенове разбират отлично какво се случва в отбора. Тази година ще направим рекорд по продажба на абонаментни карти. Без тях няма как да се справим. Във всички събития, които предвиждаме да има в клуба феновете ще бъдат неразривна част“.

„Във всеки един момент ще знаем всяка стотинка къде отива. Аз съм гарант, че ням да има задкулисни договорки. Трябва абсолютна прозрачност на всяко едно ниво. Бих разговарял с всеки, който има чисти и прозрачни пари. „Куфарчета" в Левски няма да има“.

Сираков сподели какви приходи желае от телевизионни права:

„Мечтая за между 2 и 4 милиона от телевизионни права. Те може и да не се сбъднат. Мечтая за между 2 и 4 милиона от телевизионни права. Те може и да не се сбъднат".

Бившият "син" голмайстор даде ясен отговор колко средства са нужни Левски да завърши сезона: „Между 2,5 и 3,5 са необходими за завършване на сезона". 

„За мен връщането в Левски е кауза. То се превръща в смисъла на живота ми. Искам да помогна на клуба да излезе от тази ситуация. Няма как след 6 месеца да отида в БФС", завърши Сираков.

Цялата пресконференция може да изгледате тук:

..........................................................................

Тити Папазов взима 35% от акциите на Левски

Наско Сираков: Намалявам бюджета на Левски поне наполовина

Левски се разделя със спортния си директор, Павел Колев остава

Сираков: Няма смисъл да се класираме за евротурнирите и някой кипърски тим да ни вкара 7 гола

Делото между Левски и Мъри Стоилов се прекратява

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още