Сити веднага започва процедура по обжалване

| Англия

Манчестър Сити излезе с официална позиция, след като стана ясно, че клубът е изхвърлен от Шампионска лига за две години.

УЕФА изхвърли Ман Сити от Шампионската лига!

"Гражданите" пишат, че са разочаровани, но не и изненадани от решението на УЕФА. 

"През декември 2018-а година главният счетоводител на УЕФА публично визуализира резултата и санкцията, която възнамерява да бъде направена към Манчестър Сити, преди дори да е започнало разследване. Последвалият недостатък и последователно протичащият процес на УЕФА, който той съблюдаваше, означаваше, че няма съмнение какъв ще бъде крайният резултат. Клубът официално е подал жалба до Дисциплинарния орган на УЕФА – жалба, която е потвърдена с решение на КАС.

Случаят е започнат от УЕФА, разследван от УЕФА и решен от УЕФА. Клубът ще се бори за най-безпристрастно решение и следователно на първа инстанция ще започне процедура към Арбитражния съд за спорт при първа възможност", пише още в изявлението на Ман Сити. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още