Скандал в Австрия - може да изхвърлят ЛАСК от групата заради групови тренировки

| Световен футбол

Голям скандал избухна в Австрия, след като в публичното пространство се появиха снимки и видео как футболистите на лидера в класирането ЛАСК Линц провеждат тренировки без да спазват мерките, които са обявени от правителството и футболния съюз. В момента в Австрия футболистите все още нямат право да тренират на групи, но въпреки тази забрана в ЛАСК провеждат нормални занимания. Отзвукът от разпространеното видео е сериозен, а останалите клубове скочиха на ЛАСК в един глас.

На база материалите днес лигата е започнала дисциплинарно производство срещу клуба. Очаква се присъда, която може да варира от предупреждение през глоба и отнемане на точки до принудително изваждане от австрийската Бундеслига.

От няколко дни се носят слухове за провеждането на тренировки от страна на ЛАСК, но снимките и видеото го доказват.

"Чрез това незаконно поведение огромните усилия на Бундеслигата и нейните клубове да осигури здравето на всички, участващи във футбола на Бундеслигата , стават абсурдни. В резултат на това концепцията за превенция, която всъщност беше разработена съвместно и единодушно одобрена от всички клубове, беше злонамерено предадена. Това също води до явно конкурентно предимство за ЛАСК в сравнение с останалите клубове в Бундеслигата,", е всеобщото мнение на останалите отбори в елита.

В последствие клубът призна за неправомерните действия в прессъобщение разпространено няколко часа след излизането на видеото. "По време на тренировката не са спазени правилата за дистанция. Ние поехме разходите за PCR тестове, тъй като здравето на всички футболисти е от първостепенно значение. Ако интервалите на групово обучение са кратки рискът от заразяване в нашата тренировка е изключен. По никакъв начин нямаше риск за нашите играчи или за някой друг", се казва в съобщението на ЛАСК.

В същото време полицията в града е започнала разследване на неправомерното поставяне на камери на тренировъчната база на отбора.

Скоулс: Бяхме запазили номер на Роналдиньо, но 3 дни по-късно го фаулирахме

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още