Скандал в Борусия Дортмунд, звезди от отбора бяха глобени

| Германия, Любопитно

Футболистите на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо и Мануел Аканжи бяха глобени от Германския футболен съюз, тъй като са отишли на фризьор, с което са нарушили правилника на Германската футболна лига за хигиена.

В интернет се появиха снимки и на двамата, на които нито те, нито бръснарят им носи предпазна маска. Освен това новите прически са направени в домашни условия.

Любопитна подробност е, че при същия фризьор са били и други трима футболисти от отбора – Аксел Витсел, Дан-Аксел Загаду и Рафаел Герейро.

"Посещението на фризьори по домовете нарушава здравния протокол и създава опасност за пренасяне на заразата, което е в разрез с медицинската и организационна концепция на протокола", изтъкнаха от футболната централа.

Двамата футболисти имат пет дни да обжалват наложеното им наказание, а спортният директор на Борусия Михаел Цорк обяви, че вече е провел разговори с играчите и с техния фризьор.

Санчо не беше никак очарован от това наказание, изливайки гнева си в "Twitter".

"Абсолютна гавра от страна на германската футболна асоциация", гласеше лаконичното изявление на Санчо. 

В последствие Санчо изтри своята публикация.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още