Скандал във Валенсия набира сила

dsport.bg

Изтеклият аудиозапис, в който президентът на Валенсия Анил Мурти шеговито казва, че ще убие футболиста Карлос Солер, ако напусне клуба без трансферна сума, е редактиран и изваден от контекста, съобщиха от испанския клуб. Всекидневникът Супердепорте публикува запис от частна вечеря, на която през април са присъствали президентът на Валенсия и бизнесмени.

"Записът, публикуван от Супердепорте, е редактиран и променен, за да предаде фалшива идея. Това е пуснато, за да създаде противоречия. Думите са извадени от контекста и води се кампания, в която са използвани клевети", се казва в съобщението на ръководството на "бяло-черните".

На един от аудиозаписите човек, когото вестникът идентифицира като Мурти, заявява, че ще каже на Солер: "Ако си тръгнеш без пари през януари, ще те убия. Ще убия теб и всички медии. Ще дам 100 000 евро за това, защото трябва да осигуриш внасянето на пари. Ти си израснал в академията и клубът е инвестирал много пари в теб."

Анил Мурти изглежда се смее, когато започва да говори за Карлос Солер, 25-годишен полузащитник, който често е свързван с трансфери в големи клубове.

От Валенсия заявиха, че кампанията е започнала, след отхвърлянето на предложението за "десетки хиляди евро" на вестник Супердепорте за реклама.

На вечерята се коментира и за тежкото финансово положение на клуба и бъдещите планове.

Публиката на Валенсия яростно критикува работата на клубното ръководство и на сингапурския собственик Питър Лим.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още