Националът на Албания Мирлинд Даку се извини за скандалните скандирания след мача срещу Хърватия, когато обиди македонци и сърби.

След мача между Хърватия и Албания Мирлинд Даку взе мегафон в ръката си и започна да скандира с феновете на Албания, използвайки обиди за македонци и сърби.

Футболните федерации на Северна Македония и Сърбия реагираха незабавно и изпратиха официални писма до УЕФА, така че УЕФА започна разследване на поведението на футболиста.

Съзнавайки, че го чака наказание, Мирлинд Даку се включи в социалните мрежи и се извини за скандалното скандиране.

"Да се извиня е мъжка постъпка и аз чувствам морално и професионално задължение да го направя за всички онези, които са били обидени“, каза той в изявление на албански език в социалните медии.

Той обаче не спомена македонци и сърби, каза само, че се извинява на онези, които са се почувствали обидени. Той оправда поведението си с повишените емоции от представянето на Европейското първенство пред огромната подкрепа на верни фенове.

"Като всеки футболист, в тези моменти емоциите са на друго ниво, което може да се разбере само на терена. Трудно е да се опише усещането да играеш за този национален отбор, за тези прекрасни фенове, които ни дават безгранична любов", каза още Даку.

"Съжалявам, ако съм обидил някого след мача с Хърватия, адреналинът от играта ме водеше в тази ситуация“, добави 26-годишният футболист в публикацията си.

УЕФА започна разследване срещу национал на Албания на Евро 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS