Славия пусна официално съобщение на своя сайт, с което се обяви против расизма във всякаква му форма. "На вниманието на футболисти, треньори, служебни лица, ангажирани пряко с организацията и провеждането на официални футболни срещи на ст. "Славия". Уважаеми гости и представители на клуба, Славия обявява най-категорично, пред всички вас, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да толерира каквито и да са изяви на расизъм преди, по време и след срещите на нашите представителни отбори.

Ще следим стриктно за расистки скандирания и обиди и ще санкционираме нарушителите според изискванията на законите в страната и наредбите на БЭС, УЕФА и ФИФА.

Всички опити на расизъм и нанавист на терена, трибуните и административните зони веднага ще бъдат отчитани, възпрепятствани и пресичани, а имената на извършителите ще бъдат вписвани в официалните протоколи на срещите и впоследствие ще бъдат публично поричавани и санкционирани.

Призоваваме към стриктно придържане към възприетите норми за поведение и за нетърпимост към всяка расистка ребрика, скандиране или жест.

Нека не забравяме, че само общите ни усилия биха изкоренили проявите на отявлин расизъм и човеконенавист и биха осигурили ведра и спортменска атмосфера на стадионите", пише в писмото.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS