От ръководството на Славия се разграничиха от "самозабравилите се зрители" след двубоя между "белите" и Лудогорец, спечелен от столичани с 1:0. По време на срещата, а и след нейния край част от привържениците на Славия обиждаха разградчани, а и хвърляха бутилки по резервната скамейка на шампионите. 

Славия с предупреждение за лишаване от домакинство, ЦСКА плаща най-висока глоба

Ето какво написаха от Славия на сайта си:

"КАТЕГОРИЧНО "НЕ" НА ГРУБИЯНИТЕ ПО ТРИБУНИТЕ !

По време на срещата Славия - Лудогорец, а и след нейния край, незначителна част от зрителите, обявили себе си за привърженици на "белите", скандираха обиди, ругатни и вулгарни реплики по адрес на играчите на гостуващия тим, на неговите треньори и служебни лица. Осъдителното поведение на тези фенове, освен че бе отбелязано в доклада на делегата и ще доведе до санкции, нанася тежък удар върху авторитета на 108-годишния ни клуб.  

Ръководството на ПФК Славия 1913, безрезервно подкрепяно от футболистите и треньорите от представителния отбор, заявява пред обществеността категоричното си "НЕ" на грубияните по трибуните. Проявите им възмущават, за тях няма място в нашите редици.    

Същевременно изразяваме благодарността си към всички останали привърженици, които истински са предани на "бялата" идея. Отборът ни се нуждае от тях. 

Уверяваме футболистите, треньорите и служебните лица на Лудогорец, че ПФК Славия 1913 се разграничава  от самозабравилите се зрители. Както и в миналото, така и сега ние държим на коректните отношения със спортните ни противници и ще продължаваме да ценим техните достойнства и постижения във футбола.  

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS