Юношата на ЦСКА Васил Бачев се завръща в клуба вече като професионалист. Опитният гард е висок 195 см и през изминалия сезон завърши средно с 13 точки и 4 асистенции в НБЛ.

Наставникът на ЦСКА Росен Барчовски изрази радостта си от трансфера на Бачев. "От една страна при нас идва един от най-добрите атакуващи гардове в България. Но има и емоционален момент, тъй като привличаме баскетболист, който е бил част от нашата школа" добави Барчовски.

"Завръщам се в ЦСКА, защото това е клубът, в който тръгнах от дете. Винаги съм искал да бъда част от мъжкия отбор. Израснал съм гледайки мачовете в пълната зала на "Българска армия" и съм си представял как играя пред тази невероятна публика." мотивирано заявява Васил Бачев.

Той не пропусна да изрази уважението си към Академик Пловдив, за това са му дали шанс да се докаже преди 10 години. "Със сигурност без тях нямаше да съм това, което съм днес" благодарен е баскетболистът.

За новия сезон си пожела всички в ЦСКА да са здрави, за да постигнат поставените високи цели. "Уверен съм, че ще надградя своята игра и ще изградим страхотен колектив" смята Васил Бачев.

Берое представи първи чужденец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS