След общественото обсъждане: В ЦСКА са уверени, че ще имат модерен стадион и няма аргументи срещу това

Иво Стефанов Иво Стефанов

Общественото обсъждане на проектът за подробен устройствен план (ПУП) в Борисовата градина, където попада и стадион „Българска армия“, продължи близо 3 часа. На него от страна на ЦСКА присъстваха изпълнителният директор Филип Филипов и адвокат Станислав Трендафилов.

Нов вариант за партньорството между ЦСКА и държавата за стадион ''Българска армия''

Основните спорове около стадион „Българска Армия“ бяха свързани с насипите и планираната реконструкция, както и с паркинга на Капитолия.

В общественото обсъждане стана ясно, че подземният паркинг на Капитолия е планиран да бъде на две нива с 420 места.

Адвокат Станислав Трендафилов, който работи с ЦСКА по редица юридически въпроси, взе два пъти думата в общественото обсъждане.

„Няма да има търговски обект на стадиона. Не са предвиждани и не са искани от нас. Не са искани и от министерство на спорта“, коментира Трендафилов.

Той влезе и в косвен диалог с един от другите участници в обсъждането, заявявайки: „Тотален абсурд е идеята за изграждането на един общ модерен стадион в центъра на София и зачеркване на спортния интерес. Тези същите така наречени от вас олигарси искат да дадат от себе си 50 милиона лева“.

„С паркинга на Капитолия – искам да благодаря на решението на арх. Ковачев. Страхотно решение. Аз съм много удовлетворен от него, както и от всички от ЦСКА“, добави той.

„Да се направи едно чисто съоръжение на мястото на вече на съществуващото. Защитава се интереса не само на ЦСКА, но и на цяла България. Това е изключителна възможност да имаме модерен стадион в парка. Ще има модерен стадион на ЦСКА и няма аргументи срещу това“, допълни Трендафилов.

Бивш треньор на ЦСКА пое закъсал унгарски тим

Главният архитект на София обясни какво е нужно за изграждането на модерен стадион на ЦСКА

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още