След протеста на Гремио: Спряха мачовете на национално ниво в Бразилия

| Световен футбол

Играчите на бразилския Гремио излязоха с маски на терена в неделя в знак на протест срещу провеждането на футболен мач във времената на разрастващия се и в Южна Америка коронавирус.

Играчите, водени от треньора Ренато Порталупи, излязоха от тунела и се подредиха за мача срещу Сао Луис, носещи маски на лицата си.

„Този протест на играчите демонстрира нашата подкрепа към спирането на шампионата – животът трябва да има предимство“, сподели спортният директор в Гремио Пауло Луз.

Двубоят от шампионата на щата Гаучо бе спечелен с 3:2 от Гремио като по трибуните нямаше зрители. Играчите все пак свалиха маските за самия двубой.

„Целият свят спря – не трябва ли да спре и бразилският футбол? Това е нашето посление и се надявам да ни послушат. Надяваме се здравият разум да надделее“, заяви след мача Порталупи.

Все повече футболисти и клубове в Южна Америка се оплакват от решението на местните власти двубоите да продължат, макар и при закрити врата.

По-късно в неделния ден Бразилската футболна конфедерация прекрати всички национални първенства. Само че местните власти преценяват за провеждането на мачовете в щатските шампионати.

В Аржентина Ривър Плейт отказа да излезе в мача за Суперкупата срещу Атлетико Тукуман в събота. Клубът от Буенос Айрес затвори своя стадион и така остави официалните лица и делегацията от Атлетико извън пределите на съоражението.

И в Мексико спряха първенството

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още