Сложи ли коронавирусът край на кариерата на една легенда в NBA?

| Баскетбол

Той искаше да изиграе още няколко мача, само че коронавирусът може и да е довел до края на кариерата на най-възрастния състезател в NBA – легендарният Винс Картър.

43-годишният състезател започна кариерата си в лигата през 1999 с Торонто Раптърс, през 2000 стана олимпийски шампион, а общо има 1541 мача! Настоящият сезон за него е 22-и, с което подобри и рекорда на Дирк Новицки от 21 кампании.

В момента Картър е част от Атланта Хоукс, но може би вече изигра последния си мач в кариерата. В сряда Хоукс играеше срещу Ню Йорк Никс, когато по трибуните започна да се говори, че NBA спира заради коронавируса. Много са на мнение, че сезонът няма да се поднови повече. По това време Картър бе с анцуг на пейката, но феновете призоваха да влезе в игра.

Така треньорът Лойд Пиърс получи напомняне, че това могат да са последните минути в кариерата на Картър. „За щастие ми напомниха.“

И така Картър влезе в игра и дори вкара тройка. За 2290-и път в кариерата му! Само петима в историята имат повече тройки от него.

„Това беше шега. Ако днес е краят, ще се говори много за този ден и оставащите 16 мача. Аз няма да го забравя. Поне направих един последен кош. Това е луд, но готин спомен“, сподели Картър след мача.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още