Сложиха Арсенал под карантина

Футболистите на Арсенал и част от служителите на клуба са поставени под карантина, след като са били в контакт с болни от коронавирус. Както е известно вчера собственикът на Олимпиакос и Нотингам Форест Евангелос Маринакис призна, че е бил диагностициран с заразата, като се оказа, че хора от щаба на "топчиите" са имали контакт с него по време на мача между гръцкия тим и "топчиите" в Лига Европа.

Собственикът на Олимпиакос диагностициран с коронавирус

Поради тази причина те са поставени под карантина. От Арсенал обявиха, че играчите им ще останат по домовете си за срок от 14 дни. 

"По препоръка не медицинските лица нашите футболисти са поставени под карантина и ще останат по домовете си за срок от 14 дни. Това е предпазна мярка, за да не се разпространява заразата, и е най-отговорно поведение. Четирима наши служители, които са стоели близо до г-н Маринакис, също ще останат вкъщи за две седмици", се казва в изявлението на Арсенал.

Отложиха и Манчестър Сити – Арсенал

Снощи пък стана ясно, че мачът от Висшата лига между Арсенал и Манчестър Сити, който трябваше да се проведе днес, се отлага. Причината е именно контактът между служителите на "топчиите" и Маринакис.
 

Прочетете още