Дългоочакваната битка между Тайсън Фюри и Олександър Усик за званието неоспорим световен шампион в тежка категория на бокса ще се състои!

Това съобщи британецът, който носи пояса на Световния боксов съвет, който спечели след три запомнящи се мача срещу Дионтей Уайлдър. Фюри публикува колаж на себе си и Усик, на който е написано, че битката с украинския боксьор е уредена.

Новината идва само няколко седмици преди мача на Фюри срещу бившата звезда на UFC Франсис Нгану в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, където двамата ще се бият по правилата на бокса.

Що се отнася до мача срещу Усик, Фюри не съобщава подробности относно датата, на която ще се състои грандиозната битка, която може да излъчи първия неоспорим световен шампион в кралската категория на бокса за този век. Що се отнася за локацията, очаква се тя отново да бъде в Рияд. 

За последно, в тежка категория е имало боксьор, който да държи всички шампионски пояси, между ноември 1999 и април 2000 г., когато Ленъкс Люис е неоспорим шампион.

Фурор за боксьорите ни на Балканския шампионат

Народни и мазни борби в Китанчево

Бащата на Тайсън Фюри: Мога да победя Майк Тайсън

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS