Не бе отдавна, когато за Райън Сесеньон се говореше, че може да бъде следващата голяма звезда на Англия. Фланговият футболист обаче премина през контузии и така и не намери формата си. Именно това е причината Тотнъм да го освободят 5 години, след като платиха 25 милиона паунда за него.

Множество анализатори начертаха светло бъдеще на Сесеньон, който бе оценен на над 40 милиона, когато бе 18-годишен. Той премина през множество позиции на терена, а в крайна сметка изигра само 57 мача за Тотнъм за своите 5 сезона в Северен Лондон.

Сега 24-годишен Райън Сесеньон не е обект на голям трансфер, а дори не е обект на търсене от страна на клубове, въпреки че е свободен агент. Англичанинът е взел решение да отиде на проби в Кристъл Палас, където ще има един месец, за да впечатли мениджъра Оливер Глазнер.

Австрийският специалист познава много добре качествата на Сесеньон от периода му Хофенхайн, като се очаква да се стигне и до сделка за левия краен бранител, който обаче ще има спорадична роля в Кристъл Палас, където ще бъде резерва на Тайрик Мичел.

През изминалия сезон Сесеньон изигра само 8 игрови минути за Тотнъм.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS