Сменят формата на китайското първенство заради пандемията

| Световен футбол

Китайското първенство може да започне с нов формат. То трябваше да стартира през февруари тази година, но бе отложено заради пандемията с коронавирус. Федерацията предложи няколко варианта на клубовете, но със сигурност шампионата няма да се проведе във формата, в който бе предвиден.

Един от основните варианти е първенсвото да бъде разделено на две групи от по 8 отбора, които да играят всеки срещу всеки. След това първите 4 тима отиват във Финал А, а следващите 4 отбора ще играят Финал Б. Така отборите ще влязат в плейофи на директни елиминации.

До голяма степен форматът прилича малко на баскетболните и волейболните първенства. В момента клубовете обмислят това предложение. Вероятно разпределението на две осмици ще се базира на класирането от миналия шампионат.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още