Смесената ни щафета завърши на 17-то място в първия старт в Йостерсунд

dsport.bg

Българската смесена щафета в състав Владимир Илиев, Красимир Анев, Милена Тодорова и Мария Здравкова завърши на 17-а позиция в първия старт от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Тимът ни последният от 25-те участващи, който не бе затворен с обиколка от победителите Италия и завърши с пасив от 4:19.5 минути. Българите приключиха с две грешки в стрелбата и ползваха 11 допълнителни патрона.

Лиза Витоци, Доротея Вирер, Лукас Хофер и Доминик Виндиш осигуриха триумфа на “скуадрата” в ожесточена конкуренция на квартета на Норвегия (Тандреволд, Екхоф, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо), останал на 4.1 секунди от челото. На трета позиция финишира щафетата на Швеция в състав Першон, Броршон, Нелин и Понсилуома с 59.9 секунди изоставане.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още