Собствениците на Лестър отказват да изплатят обезщетение на жертва от катастрофата с хеликоптера

dsport.bg

Собствениците на Лестър отказват да платят компенсация на семейството на жената, загинала в инцидента с хеликоптера, катастрофирал извън стадиона. Насура Сукнамаи беше в хеликоптера при катастрофата до стадион “Кинг Пауър” през октомври 2018г. редом до собственика на клуба Вичай Шривадханапрабха. Семейството на жената е завело иск срещу семейството на Вичай на стойност 9,8 млн. долара.

От “Кинг Пауър” обявиха, че отказват да изплатят изканите пари. Вичай Шривадханапрабха беше председател на “Кинг Пауър” в Банкок, водещата туристическа компания в Тайланд, където Насура Сукнамаи работи.

След инцидента фирмата заяви, че е осигурила подкрепа и съдействие за семейството на жертвата, включително иск за застраховка след инцидента. Въпреки това семейството приема само законови и социални плащания, но отказва други предлагани помощи. Компанията предложила и “финансова помощ” на “хуманитарна основа”, но от семейството отказали.

Адвокатите на семейството заявиха, че са получили 2 460 долара за погребението и дарения. След това им били предложени първо 25 000 долара, а след това 50 000 долара, но от семейството отказали, защото това означавало, че ще им се наложил да се откажат от правата върху допълнителните застрахователни претенции.

Кавепорн Пунпар, човек от екипа на Вичай и пилотите Ерик Суофър и Изабела Роза Лехович бяха другите жертви в инцидента. Хеликоптерът катастрофира на паркинга край стадиона, а след това се възпламени и изгоря. От екипа, който разследва инцидента заявиха, че педалите в кабината са се отделили от опашния ротор.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още