Собствениците на Спартак стартираха изграждането на нови терени на спортен комплекс "Локомотив"

Започват разговори за осветление на стадион "Спартак"

Добри Атанасов Добри Атанасов

Двамата собственици на Спартак Варна Асен Миланов и Павлин Николов направиха първа копка днес за изграждането на два нови терена в спортен комплекс "Локомотив".

Единият терен ще бъде с естествена, а другият с изкуствена тревна настилка. Предстои също реновиране и на съществуващия изкуствен терен на стадион "Локомотив" . Средствата се осигуряват от двамата собственици. Очакванията са ремонтните дейности да приключат за месец. Базата ще бъде използвана от децата от футболната академия на клуба, както и от мъжкия тим, който ще води тренировъчни занимания там. Планира се до лятото школата да наброява 800 деца.

Стана ясно също, че другата седмица стартират разговори с общината за поставянето на осветление на стадион "Спартак". До средата на май трябва да приключат ремонтните дейности на стадиона.

„Заели сме се. От доста време имахме желание да оправим двата терена, които са с естествена настилка. Чакахме доста време, но решихме да инвестираме, така че да може да се случат нещата. Към момента имаме около 300 деца. До края на лятото трябва да ги направим 700-800. Към момента нямаше никаква възможност. Както виждате терените са ни в окаяно състояние. Единият от тези два терена ще бъде с естествена настилка с всички му неща – поливна система и така нататък. Вторият пък ще бъде с изкуствена настилка. Като срок смятам до месец и половина да го приключим. Направили сме организация. Не чакаме финансиране. Вадим си парите от джоба, което значи, че няма да имаме проблеми. Със сигурност това ще бъде сериозна стъпка за развитието на детско-юношеската школа“, коментира Павлин Николов.

„Надяваме се ремонтът на стадион „Спартак“ да приключи до средата на май месец. Имаме обещанието на кмета от преди малко, че другата седмица ще си говорим на темата осветление. Да видим как общината може да е съпричастна. Ако постигнем нашата цел да влезем в А група, да можем да посрещаме домакинствата си на стадион „Спартак“. Стадионите са стандартни 100 на 60 ориентировъчно. Ще са изцяло за развитието на ДЮШ и тренировки на мъжките ни отбори“, добави Асен Миланов.

Какво още казаха двамата собственици на Спартак Варна чуйте в прикачения аудиофайл.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ