Собственикът на Берое пред dsport: Клубът няма финансови проблеми, имаше предишни дългове

Иво Стефанов Иво Стефанов

Собственикът на Берое Ернан Банато заяви пред dsport, че клубът няма финансови проблеми, а той се опитва да решава най-непосредствените задачи, които стоят пред него.

„Клубът няма финансови проблеми, просто хората си мислят, че когато дойде нов собственик, той пристига с чанта пълна с пари, за да плати всичко, което попадне на бюрото му... и за съжаление на тях ние не работим така“, коментира Банато специално за dsport.

“Разбира се, както казах в първия ден, клубът е над всичко, цялата работа, която вършим, е за доброто на клуба, искаме да видим Берое в добри позиции“, добави той.

„Искаме да покажем на нашите млади играчи, както и правим, че ще разчитаме на тях и те са бъдещето на клуба. Искаме да бъдем част от лигата, да се конкурираме с останалите, да се състезаваме, а не просто да участваме... за това има много работа по пътя, много работа, която е свършена и много работа, която все още трябва да се направи. Да не говорим, че сме само от 3 месеца в клуба, въпреки че изглежда, че сме от 3 години...“

„Много е трудно за някой извън страната да управлява банковите си сметки в България и да депозира пари, аз го правя по начина, по който мога и сега решавам най-непосредствените проблеми на клуба въпроси, свързани с дългове“, продължи Банато.

„Разбира се, че не, Берое няма никакви финансови проблеми. Имаме някои проблеми с мобилността на нашите финанси, които се надявам да разрешим възможно най-скоро, но всички искат да превърнат това в голям проблем. Човек трябва да знае какво и как да реши незабавно. Ние решаваме най-непосредствените проблеми на клуба от финансово естество. Клубът имаше предишни дългове и също така престана да получава пари, което бе взето предвид, че ще продължи да генерира. Това без съмнение, прекъсва финансовия поток, но не и икономическия. Това са две тотални различни неща”, каза още Банато.

Аржентинец ще е новият треньор на Берое, ще дебютира срещу Ботев Враца

Берое официално обяви раздялата си с двама треньори

Берое уволни треньора си

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още