Шефът на фирмата изпълнител на „Колежа“: Гарантирам, че стадионът ще е с 4 трибуни

Валери Станков Валери Станков

Покачващото се напрежение между феновете на Ботев Пловдив и Община Пловдив относно строителството на стадион „Христо Ботев“ доведе реакция от собственика на фирмата изпълнител на строителните работи ПИМК Илиян Филипов.

Феновете на Ботев се канят да пият кафе пред Община Пловдив

Той разпространи изявление, с което гарантира, че след приключване на Етап 1 от строителството стадионът ще е бъде с 4 трибуни и 18 777 седящи места и ще получи лиценз за мачовете от вътрешното първенство.

„Гарантирам пред цялата „жълто-черна” общественост, че стадион „Христо Ботев” ще бъде с 4 трибуни, 18 777 седящи места и с възможност за взимане на лиценз за Efbet лига при приключването на Етап 1. В момента тече препроектиране на стадиона, за да направим промените с прехвърлянето на съблекалните, мокрите помещения и другите спомагателни обекти. За това се иска технологично време. Не знам откъде идват притесненията, като се надявам някой умишлено да не внася напрежение. Има две неща, които не зависят от мен – седалките и терена. Решението за това трябва да се вземе от Община Пловдив. Всичко друго до последния детайл, ще бъде изпълнено от нас, както го заявихме”, обяви Филипов.

Феновете на Ботев Пд поискаха прозрачност около строежа на „Колежа“

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още