Собственикът на Локо Пд представи Павел Колев и каза: 4 месеца търсихме точния човек (ВИДЕО)

dsport.bg

Един от двамата собственици на Локомотив Пловдив Адам Сотков представи официално новия изпълнителен директор на клуба Павел Колев.

„Близо 4 месеца нямахме изпълнителен директор и до този момент аз се занимавах с това. Разбрах, че това е наистина доста трудна работа. Затова се забавихме с привличането на специалист, защото искахме да е човек, който е много добър професионалист и отговаря на изискванията, които Локомотив Пловдив има към всеки, който е част от екипа. Решенията, които се вземат, относно мъжкия футбол и като цяло ситуацията в клуба започва да зависи от него. С голямо удоволствие му предавам тази отговорност“, каза Сотков.

„Доволен съм от последните два мача на Локомотив – мача с Черно море и ЦСКА 1948. Сезонът не бе лесен. Това, което бяхме поставили като изискване към треньора е да бъдем в топ 6. Много ни се искаше да отидем и да играем в Европа, но това не се случи поради ред причини, които не са само до треньор и футболисти. Надявам се следващия сезон да имаме този късмет“, допълни той.

„Ние и в момента разчитаме на футболистите от школата. Мисля, че се работи доста професионално. Вие сами виждате, че в първия отбор има титуляри млади момчета, които тръгват във футболната си кариера. Ще разчитаме все повече на продукцията, която изгражда нашата школа. За да може да сме по-продуктивни много важна част е базата. От БФС имаме одобрение и ще помогнат за изграждането на изкуствен терен, а г-н Крушарски се е заел да направи два естествени терена. Не знам докъде са стигнали. До края на годината терените ще бъдат изградени“, допълни той.

Адам Сотков дефинира и възможността Локомотив да се превърна в средно-европейски клуб. „Трябва да дефинираме какво значи средно-европейска величана. За мен първото е отборът да има стадион. Той се изгражда в момента. В тази насока имаме стъпка напред. Другото е да изграждаме собствени играчи. В това също смятам, че има стъпка напред. Третото е отборът да може да се самоиздържа. Това, което се боря, откакто съм в Локомотив, е да преборя мнението в пространството, че който се занимава с футбол трябва да претърпи само загуби, защото футболът е губещо звено. Има доста примери и в България, и извън България не е вярно. Стъпките да се самоиздържа също започват да се правят. Това е свързано с бавни процеси. Стъпката да сме отбор от средна-европейска величана, нямаме предвид, че ще играем финал на ШЛ. Имаме предвид да сме отбор, който постоянно излиза в Европа, добира се до групите и да се самоиздържа. Трябва да имаме професионален колектив, който се събира бавно. Затова ни отне 4 месеца да намерим професионалист, който да бъде изпълнителен директор“, допълни още той.

„Ще има Общо събрание. Кога ще се случи не знам. Там ще бъдат избрани нови членове, ще бъдат освободени стари членове. В рамките на месец трябва да се случи. С г-н Крушарски има 0,14% повече от мен като акции. Той, по негово желание, отговаря за ДЮШ. Аз отговарям за мъжкия отбор. Генералните решения вземаме двамата. По маловажни решения се вземат за мъжете от мен, за юношите от него“, заяви Сотков.

„Ако смятам, че ще забавяме заплатите, мястото ми не е на собственик на клуба. Да, имаше забавяне на заплатите. Всеки ден се чистят задължения. Надявам се да спре да се случва. Ние вдигнахме рязко бюджета, за да се борим за по-предни позиции. Класирането в първенството не е свързана само с бюджет, но е свързана и с него. Няма как да очакваме, че футболисти, които искат малки заплати ще са в топ 6. Със заплатите идва и качеството на играчите. Дели бюджетът ще претърпи промяна, ще каже г-н Колев и ще дава предложения. Бюджетът не е малък и класирането не е малко. Завършихме пети. Аз като собственик ще искам да е същия, той като изпълнителен директор ще си каже мнението. Към голямата част от играчите, които си заминаха, им е изплатена и последната заплата. На българите ще бъде изчистено до края на седмицата. Спрямо заплатите влизаме в нормален срок за плащане. Има публични задължения, но до края на лятото трябва да се изчисти всичко“, заяви още той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ