Собственикът на Астън Вила Насеф Савирис заяви, че обмисля да предприеме съдебни действия срещу правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига.

В интервю за Financial Times Савирис, най-богатият човек в Египет, сподели, че правилата, които поставят лимит на сумата, която клубовете могат да загубят за тригодишен период, „нямат смисъл“ и „не са добри за футбола“.

На годишното общо събрание на Висшата лига миналата седмица беше отхвърлено предложението на Вила за увеличаване на максималните допустими загуби от 105 млн. на 135 млн. паунда.

Савирис, който нарече правилата „антиконкурентни“, добави, че търси съвет относно перспективата да предприеме правни действия срещу тях.

"Някои от правилата всъщност доведоха до затвърждаване на статуквото, вместо да създадат възходяща мобилност и променливост в спорта. Правилата нямат смисъл и не са добри за футбола", каза той.

"Управлението на спортен отбор се е превърнало по-скоро в работа на касиер или счетоводител, отколкото в търсене на нуждите на тима. Става дума по-скоро за създаване на печалби на хартия, а не на реални печалби. Става дума за финансова игра, а не за спортна игра", добави Савирис.

Изненадващо или не: Средняк във Висшата лига е отборът с най-много английски национали на Евро 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS