Хърватия съкруши Бразилия по изпитания сценарий с дузпите

Sofia open създаде история! Изцяло женски съдийски екип ръководи турнира

dsport.bg

Тази седмица на турнира Sofia Open бе създадена история. За първи път изцяло женски съдийски екип беше назначен за събитие от ATP Tour. Освен това супервайзерът на ATP, турнирният директор и шефът на съдиите в София също са жени. Директорът на турнира Кей Годкхинди обясни защо това е вълнуващ аспект на събитието.

„Отборът на турнира беше изграден от хора, които просто обичат това, което правят", каза Годкхинди. „Участвала съм в организирането както на мъжки, така и на женски турнири. Те имат своите специални изисквания, но в крайна сметка най-важното нещо е да продължаваме да се стремим да предоставяме най-добрия турнир", допълни Годкхинди.

Ан Ласер е ATP Supervisor за ATP 250 в София. Ласер е първата жена, която изпълнява тази роля.

„Мисля, че е чест да бъда първата жена. Работих като съдия на стол за ATP преди много време. За мен е чест, гордея се с това", заяви Ласер.

Една от съдиите на стола в София, Орели Турт, добави: „Мисля, че това е страхотна идея от ATP. Това просто показва, че полът няма значение. Дали сте жена или мъж, важното е да сте добър съдия и това се опитваме за показваме през цялата седмица. От друга страна, бих казала, че е ще е още по-добре, когато това остава незабелязано. Така в един момент ще бъде обичайно да има много жени в турнирите на ATP."

За първи път в историята на ATP и четирите мача на централния корт в четвъртък бяха ръководени от жени съдии.

Старши директор на съдийската администрация на ATP Али Нили сподели: „Отделът за съдийство на ATP дава приоритет на високото представяне и разнообразен съдийски екип. Турнирът в София е пример за нашите успешни усилия в тази посока. Въпреки че пътят към прогреса е дълъг, ние се гордеем с посоката, в която се движим, и бъдещето изглежда светло."

Адриан Андреев е на полуфинал във Франция

Музети е полуфиналист на Sofia Open, гарантира си рекордно класиране

Рууд и Циципас се класираха за Финалите на ATP

Синер продължава наказателната акция в София и е на два мача от трета титла

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още