София посреща баскетболната Купа на България

dsport.bg

Зала "Универсиада" ще бъде домакин на финалната осмица в турнира за Купата на България при мъжете. Мачовете ще се играят в периода 6-9 февруари.

В БФБаскетбол бяха постъпили три кандидатури - от Левски Лукойл, Рилски спортист и Балкан Ботевград. Те бяха разгледани от президента на БФБаскетбол Георги Глушков и обсъдени с членовете на УС. Решението бе взето на базата на чл. 10 от Правилата за провеждане на турнира за Купа България за мъже и жени, приети от УС на 16 декември.

 "В указания от Правилата срок (3 януари, 2020 г.) в офиса на БФБаскетбол постъпиха три оферти, отговарящи на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Сред изискванията за получаване на домакинство бяха: „10.5. Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена  оферта  за  домакинство,  която  отговаря  на  изискванията  на  настоящата Наредба.  10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи - разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;-наем зала и обслужващ персонал; Желателно е организаторът да поеме и съдийските разноски. Освен задължителните изисквания от т. 10.6 в офертата на клуба - настоящ носител на трофея Левски Лукойл са включени пълно поемане на съдийските разноски за турнира – изискване, определено от чл. 10.7. в Правилата за провеждане на турнира: „Ако има един кандидат, който поема и съдийските разноски, то той получава домакинството. Ако повече от един кандидати предлагат да поемат и съдийските разноски, то тогава се тегли жребии между тях. Ако всички кандидати предлагат да поемат само описаните в чл. 10.6. разноски без съдийските разноски, то се тегли жребий между тях.“, се казва в обосновката за решението на федерацията.

Тежък удар за Лейкърс при успех над Никс, Веждата аут за 4 седмици
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още