Софийският университет стана шампион по футбол за първи път

| БГ футбол

Футболният отбор на Софийския университет „Св. Климент Охридски” стана Национален университетски шампион на България за първи път в своята история. Предвожданите от доц. Георги Игнатов студенти победиха в инфарктен мач отбора на Югозападния университет „Неофит Рилски" с 1:0. 

Още в 5-тата минута капитанът на Софийския университет Димитър Ялъмов откри резултата от с удар от близко разстояние. За радост на неговите съотборници този гол се оказа победен в този мач. Студентите от Университета изпуснаха да победят с по-голям резултат имайки три отлични възможности за гол. Отборът на ЮЗУ въпреки, че владееше добре топката в средата на терена не беше ефективен и се отличи само с един удар в гредата и един неточен удар от границата на пеналтерията. В 65 мин. отборът на Софийския университет остана с човек по-малко за получен втори жълт картон от Мирослав Тодоров. Отборът на ЮЗУ не успя да се възползва от численото си превъзходство, като игра до 88-та мин. с човек повече. Тогава за втори жълт картон беше изгонен и техния състезател Лъчезар Дафков.

На полуфиналите СУ победи МГУ с 2:0, а ЮЗУ победи НСА със 7:6 след дузпи (в редовното време 1:1).

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още