Звездата на българския национален отбор на България по волейбол Цветан Соколов коментира загубата от Германия с 2:3 гейма в Лигата на нациите. Според диагонала родната селекция е пропуснала много възможности, допуснала е голям брой непредизвикани грешки и на моменти не е взимала правилните решения в атакуващ план.

Германия се възползва от грешките на България и взе победата след тайбрек

„Имахме своите шансове, но не се възползвахме от тях. Пропуснахме толкова много възможности. Когато топката беше в нашето поле, не взимахме правилните решения в атака. Във важните моменти допуснахме грешки и Германия ни наказа. Какво мога да кажа? Трябва да гледаме напред, да тренираме и да се подготвим за следващия си мач“, заяви Соколов.  

„Както виждате, има много отбори, които не играят с титулярните си състезатели. Това е моментът да изпробват много играчи, за да видят нови момчета, млади. Мога да кажа, че в турнира има много нови играчи, които показват умения. Това е много добре за волейбола“, добави той.  

„Най-важното е, че ние сме млад отбор. Не сме играли досега на това ниво и е нормално да има много напрежение. Смятам, че именно напрежението е голямата трудност. Гейм след гейм играем все по-добре и по-добре“.

„Играхме добре, дори в геймовете, които загубихме. Имаше моменти, в които играхме добър волейбол, но направихме много непредизвикани грешки. Срещу един отбор като Германия не трябва да ги правиш и те ни наказаха, така че в момента гледаме напред“, каза още Цецо Соколов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS