Солени глоби за неносене на маска в НФЛ

dsport.bg

Националната футболна лига (НФЛ) наложи глоби в размер на почти 2 милиона долара на петима треньори и техните клубове за неносене на маски по време на мачовете от втория кръг на шампионата.

Пийт Керъл от Сиатъл Сийхоукс, Вик Фанджио от Денвър Бронкос и Кайл Шанахан от Сан Франциско 49ърс получиха глоба от 100 хиляди долара всеки, защото не бяха покрили носа и устата си с предпазна маска, докато дават указания на футболистите си. Към тримата се присъединиха и треньорите на Ню Орлиънс Сейнтс и Лас Вегас Рейдърс - Шон Пейтън и Джон Грудън, които също не спазваха стриктните здравни разпоредби, които бяха изпратени до клубовете в началото на миналата седмица.

Единствено играчите на терена са освободени от носенето на маска, докато всички останали членове на щаба край страничната линия имат това задължение.

Освен петте глоби от по 100 000 долара, НФЛ наложи и допълнителни наказания от по 250 000 на всеки от петте отбора, като така общата сума достигна до 1 750 000 долара.

„Безотговорното поведение и игнорирането на маските и неспазването на физическа дистанция поставя довършването на сезон 2020 под риск. По тази причина няма да се колебаем да налагаме глоби на физически лица и отбори", излязоха с официално изявление от НФЛ след наложените солени глоби.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още