Селекционерът на Италия Лучано Спалети коментира трудната победа с 2:1 срещу Албания след обрат. „Адзурите“ получиха гол още в 23-тата секунда, но набързо отговориха с две попадения. Според специалиста победата не е най-важна, ами добрата игра.

От първите ми стъпки като треньор, знам, че най-важното е победата. Но не е така, важното е да играеш добре. За да се борим да спечелим Евро 2024, трябва да играем добър футбол. Бяхме разконцентрирани през първото полувреме и това позволи на Албания да използва физиката си, да ни затрудни. Трябва да запазим вяра в нашия стил – това е пътят напред", каза Спалети.

„Барела има задачи. Когато пресира, тогава той е най-добрият. Това е моментът, в който той взима случващото се на терена в свои ръце. Понякога той хаби енергия, тичайки по крилата, но тази вечер той направи точно това, което искахме от него. Той беше прекрасен“, добави той.

„Испания вероятно ще се настрои по различен начин от Албания и ще ни притисне повече. Ще трябва да движим топката по-бързо, отколкото тази вечер. Срещу Испания ще трябва да владеем повече топката и да използваме топки зад тяхната защита"

„Скамака игра добре тази вечер. Работихме здраво, държахме топката и направихме добри пасове в тесни пространства. Той е добър футболист, с добър завършващ удар, но може и да е комбинативен. Той имаше две или три добри възможности тази вечер, но нямаше късмет, вратарят спаси много добре", каза още Лучано Спалети.

След бурни 16 минути Италия показа типичното си лице и приземи Албания (ВИДЕО)

Киеза: Трябва да подобрим ефективността си и да затваряме мачовете си по-рано

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS