Италия започна с победа на Европейското първенство в Германия, след като направи обрат срещу Албания. Селекционерът Лучано Спалети остана доволен от по-голямата част от представянето на отбора си, но се ядоса от писанията на някои медии от Апенинския полуостров за неговата дисциплина, на която държи.

По-специално, няколко издания съобщиха, че Спалети е забранил на играчите си да играят "PlayStation", за да бъдат по-концентрирани през този важен период, но старши треньорът категорично отрече тези неща и ги нарече лъжи.

„Не мога да повярвам, че изобщо трябва да говоря на тази тема, но явно трябва, защото се разпространяват лъжи. Не знам кой лъже, че съм забранил на футболистите да играят "PlayStation", просто се притеснявам за тях, искам да спят нощем. Никога не съм им казвал, че не могат да играят "PlayStation", просто не могат да стоят до 3-4 часа сутринта. Това са две напълно различни неща и е логично като треньор да искам футболистите ми да са отпочинали и готови за подготовка“, заяви Спалети.

„Нямам нищо против видеоигрите, напротив, имаме специална стая с две конзоли, дори аз ходя да играя с тях“, добави той.

 „Не мислите ли, че футболистите трябва да стоят до три часа сутринта и да играят видеоигри по време на Европейското първенство“, каза Лучано Спалети.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS