Селекционерът на Италия Лучано Спалети даде пресконференция преди последните два мача от група B на Евро 2024. „Скуадра адзура“ се изправя срещу Хърватия и се нуждае от победа след поражението с 0:1 от Испания. Специалистът призна, че тимът му може да играе „по-грозно“, но ще търси резултат през ефективност.

Има мачове, които са за историята. Когато се срещнах с тези играчи в техните клубове, видях желанието им да бъдат тук и имаме готовност да играем тези мачове. Видях отношение, което ми харесва, но очевидно не сме доволни от представянето си дотук. Направихме крачка назад. Но нивото тук винаги е високо. Всяка държава може да събере 20 играчи с техника и опит и очаквам да видя на какво ни научи последния мач", започна Спалети.

Всички сценарии за елиминациите на Евро 2024

„Говоренето не струва, трябва да вървиш по пътя, а не да говориш, защото не успяхме да покажем някои неща, които искахме срещу Испания. Трябва да вървим по пътя и да оставим говоренето настрана", добави той.

„Ние изобщо не се пестихме. Напротив, изразходвахме много енергия, като преследвахме топката срещу Испания. Срещу Албания беше различно. Но и в двата мача се опитахме да правим едни и същи неща. В единия мач се справихме, а в другия - не. Това е просто. Затова трябва да видим дали сме научили нещо и дали сме добри в прилагането на практика на това, което искаме да направим. Искаме да играем нашата игра, дори и Хърватия да има повече опит и до известна степен да е по-технична. Ще има моменти, в които ще трябва да намалим темпото. Трябва да разберем тези моменти“.

Буфон: Мислехме, че ще спечелим 9 точки, сега въпросът е дали ще сме с 4

„Ще променим подхода си в някои отношения. Трябва да играем по-сигурни. Това е, което изисква този мач. Ще се опитаме да имаме ефективност. Може би ще играем по-грозно, но ни трябва ефективност, за да постигнем нужния резултат.. Също така искаме да играем в собствената им половина и да не седим отзад, което винаги е рисковано. Със сигурност искаме да държим топката", каза още треньорът на Италия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS