Спецсъдът оневини Гриша Ганчев за аферата „Захар“

dsport.bg

Специализираният съд оправда бизнесмена Гриша Ганчев и групата му по делото за ДДС измами през търговия със захар. Заедно с Ганчев съдът днес оправда още осем души, сред които и сина му. Единствено с условна присъда от 3 години е Милко Талев. Всички подсъдими са без мерки за неотклонение, съобщава dnews.

Прокурорът по делото коментира пред медиите, че не смята присъдата за провал и ще прецени дали да протестира решението на по-горна инстанция, след като се запознае с мотивите към него. Съдията по делото Лилия Георгиева е подписала присъдата с особено мнение. Решението на съда не е окончателно и подлежи на протест в 15- дневен срок.

Процесът се точи на първа инстанция от 2015 г., а акцията на МВР, от която тръгна разследването срещу Ганчев, бе шумно оповестена през 2012 г. от тогавашния силов министър Цветан Цветанов.

Обвинението срещу Гриша Ганчев е за ръководител на престъпна група,която е действала от януари 2012 г. до 10 май 2012 г. и е укрила ДДС за над 700 000 лв. Бизнесменът беше обвинен още и за закана за убийство срещу бившия шеф на НАП Красимир Стефанов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още