Пандемията от коронавирус и кризата във футбола може сериозно да засегне Пари Сен Жермен от икономическа гледна точка. Основният спонсор на френския клуб, хотелската верига Acoor, чрез своя изпълнителен директор Стефан Базен, обяви по телевизия „BFM“, че ако компанията не получи телевизионно присъствие, както е уговорено в спонсорския договор, парижани няма да получат второто плащане.

Преустановяването на футболните мачове кара хотелската компания да счита, че рекламата ѝ като спонсор на ПСЖ е нулева и затова не иска да плати втората вноса, която възлиза на около 30 милиона евро.

„Спонсорите не могат да дават пари, ако няма на практика реклама. Ако първенството не бъде възобновено, плащането няма да бъде извършено“, каза Базен.

Спонсорският договор между двете страни е за срок от три години, като хотелската компания плаща по 60 милиона евро на година.

Компанията също така е претърпяла опустошенията на пандемията от коронавирус.

Според информацията, веригата е трябвало да затвори 2/3 от хотелите си по целия свят и е загубила 200 милиона евро.

Ако ПСЖ не получи тази сума, това може да се окаже фатално за клуба относно неговите намерения на трансферния пазар.

В допълнение към загубите с Acoor, доходите на ПСЖ могат да бъдат намалени и по други причини в тази криза. Клубът ще получи приблизително с 25 милиона евро по-малко от липсата на продажба на билети, между 15 и 20 милиона евро по-малко от телевизионни права, а допълнително ще има по-малко от липсата на спонсорство и нови рекламни договори, които бяха около 195 милиона евро за миналия сезон.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS