Генералният спонсор на Левски и Фондация „Спорт в България“ организираха празничен обяд по случай 110-годишнината на клуба. Събитието се състоя в столичен ресторант.

На обяда присъства изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров и старши треньорът Николай Костов.

Спонсорът на клуба бе представен от Роси МакКий и Лъчезар Петров. От фондацията присъства изпълнителният ѝ директор Вяра Великова.

Там бе и бившият бос на Левски Томас Лафчис, както и много от ветераните и легенди на Левски, включително Емил Спасов, Стефан Аладжов, Емил Велев, Петър Петров, Пламен Николов, Воин Войнов и други.

Преди началото на празничния обяд имаше встъпителни слова. МакКий приветства присъстващите: „От името на Мило Борисов и мое име ви приветствам с добре дошли на този празничен обяд. За нас е удоволствие да празнуваме заедно, както 110-годишнината на Левски, така и 24 май. Пътят на Левски е изпълнен с много победи. Тук до мен виждате някои от славните ветерани на клуба, които могат да разкажат много за историята. Вече няколко години вървим по труден път с клуба, но вече има позитивизъм. Скоро проблемите ще свършат и Левски ще се върне на върха. Затова и решихме да увеличим средствата за финансирането на Левски“.

„Честит празник. Чест и привилегия е, че сме заедно отборът и ветераните. Трудното мина. Благодаря на всички, които дойдоха и уважиха този празничен обяд. Само Левски“, каза Лъчезар Петров.

„За Фондацията е чест да бъде с клуба. Горди сме с това, което направихме с дигиталния музей, защото историята трябва да се помни“, сподели Вяра Великова.

Междувременно Боримиров награди с плакет за „Заслуги и всеотдайна подкрепа към Левски“ Богдана Карадочева и семейството ѝ.

Както е известно, бащата на певицата - Иван, е един от първите благодетели на Левски. Навремето той купува ниви, които предоставя безвъзмездно и върху тях започва строежът на стадиона на "сините".

Брат й Бойчо е бившият член на Управителния съвет на клуба. Отива си на 72-годишна възраст през 2023.

„От името на клуба съм горд да връча този плакет за „Заслуги и всеотдайна подкрепа към ПФК Левски на Богдана Карадочева за всичко, което нейното семейство е направило за клуба", обърна се Боримиров към естрадната прима. Тя отговори: "Ще кажа само няколко думи: Любов, религия, съдба, за моето семейство Левски е целият живот. Само Левски!", извика Карадочева и даде тон за песен, като запя рефрена: "Само Левски, само Левски, само Левски ШАМПИОН!".

Представители на генералния спонсор на Левски поднесоха цветя на ‘‘Могилката‘‘

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS