Спорно съдийство извади Станимира Петрова от играта, тя каза, че може да спре с бокса

dsport.bg

Станимира Петрова напусна рано-рано Олимпийските игри след спорно съдийско решение в първия мач за българката. Тя отстъпи с 2:3 съдийски глада срещу Яни Кастанеда от Колюмбия. Така за втори път българската не успява да спечели победа на най-големия спортен форум.

Станимира Петрова започна силно първия рунд и поведе, но колумбийката успя да изравни играта, като нанесе силно круше в главата на Петрова, което я разклати. Така първият рунд завърши с 3:2 гласа в полза на Кастанеда.

През втория рунд Петрова успя да задържи съперничката си далеч от себе си, което е и стила на българката. Основната цел на Петрова бе да не допуска Кастанеда в близък бой и в голяма част от рунда успя да се справи със ситуацията, а същевременно успя да вкара няколко успешни удара. По този начин нещата се изравниха и Петрова взе рунда с 3:2 съдийски гласа.

Решителният трети рунд се отвори и двете боксьорки опитаха да вземат надмощие. И Петрова, и Кастанеда изиграха рунда доста хазартно, като българската успя да неутрализира атаките на съперничката си. В последната минута на рунда умората си каза думата, а колумбийката опита да атакува по-активно, за да обърне нещата в своя полза. Това даде резултат и в крайна сметка съдиите дадоха победата на Кастанеда с 3:2 съдийски гласа.

„Според мен аз печеля мача с малко. Сега съм афектирана и не мога да кажа реално. Не съм доволна от резултата. Какво да кажа повече? Няма значение какво е съдийството е важното на кого вдигат ръката. Моята не я вдигнаха, няма значение. Сега, ако ме питаш няма да се занимавам повече с бокс, защото с тези съдийства няма нужда са си губя времето. Решението обаче, ще го взема по-късно. Пожелавам на всички останали да спечелят и да не са с моята съдба“, каза Петрова.

Полина Трифонова приключи с Олимпиадата

Наша джудистка отпадна от номер 1 в света

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още