Спорт с коне и каляски е сред популярните в Bet365

dsport.bg

Изборът от спортове, на които да залагаме, е огромен в различните букмейкърски сайтове. Най-популярните като футбол, баскетбол, тенис, волейбол, лека атлетика, хокей, хандбал, различни надбягвания и други можем да намерим в абсолютно всеки от тях

Може би най-богато разнообразие обаче ще намерим в Bet365 sport. Наред с най-разпространените дисциплини, тук има и много неособено популярни за целия свят състезания.

Едно от тях е тротингът. Ако се чудите дали то е интересно, не се притеснявайте - наблюдавате ли го веднъж, със сигурност ще Ви хареса. Какво всъщност представяла дисциплината тротинг? В основата си става дума за надбягване с коне. Разликата е, че те нямат жокеи на гърба си. Хората в този случай управляват четириногото от специална каляска.

Спортът ни връща в Древен Рим, когато тази дисциплина е била изключително атрактивна и е събирала хиляди зрители по трибуните. Първите надпревари са се провеждали преди повече от 3500 години, а през VII век влизат в тогавашната олимпийска програма.

В днешно време тротингът е най-популярен в страни като САЩ, Нова Зеландия, Русия, Канада, Австралия и редица държави от Южна Америка. В Европа не се радва на особен интерес, но най-много зрители привлича в Италия, Швеция, Белгия и Франция.

Като цяло спортът се смята за един от най-красивите сред тези с надбягвания, в които участват животни. Тук обаче бързината не е от такова голямо значение, тъй като има строги правила на движение, които е много по-важно да се спазват - лявото предно копито трябва да се мърда в такт с дясното задно и обратното. Натоварването върху самия кон тук е много по-минимално, а камшикът, който ще видите в жокея, не е за да удря водача си, а за да вдига шум с него. Характеризира се като спортно ходене на коня, а скоростта, която се развива по време на гонка е максимум около 50 километра в час. Самото животно минава през сериозна дресировка в подготовката си за състезания. Поддържането на едно чифтокопитно за тази дисциплина си е доста скъпо начинание, като се развъждат и специални породи.

Най-разпространеният залог е за победител, като има и опции подобни на останалите надбягвания - за втори или трети завършил, за финиширали в Топ 3 участници, без значение на кое място и т.н. Можете да посочите и състезател, който няма да намери място сред призьорите, както и да си изберете двама или трима участници, от които да изберете този, който ще завърши по-напред, независимо дали ще е №1 в надпреварата.

За да изберете на кого да заложите, трябва да проучите добре участниците и да се запознаете с предишните им постижения. Състезанията пък можете да гледате с пряко предаване в сайта, което ще направи изживяването Ви още по-добро. Писти за тротинг има по целия свят

В този спорт еднакво добре се представят както мъже, така и жени, което е разбираемо предвид спецификата на уменията и движенията, които се изискват от един жокей.

Доказателство за интереса към тротигна е и факта, че той попада и сред виртуалните спортове. Там можете да залагате на гонки през три минути и да наблюдавате анимираната надпревара, управлявана от компютърен софтуер. Хубавото е, че състезанията вървят през цялото денонощие и са идеални за убиване на времето в моменти, в които няма други интересни събития в тиража.


 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ